Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Gangguan Seksual di IPBA!

Posted by Ahsfantasy Ryu Selasa, Disember 29 18 Buah Fikiran Pengunjung
INSTITUT Pendidikan Guru Kampus Bahasa Antarabangsa (IPG KBA) Kuala Lumpur melahirkan ramai pendidik berkaliber. Malangnya, tindakan pensyarah tertentu menimbulkan kegelisahan pelajar perempuan. 

Masalah kami sudah dibawa ke pengetahuan pengurusan tertinggi institut, namun tiada tindakan diambil. Ini memaksa kami mendedahkannya melalui media supaya Bahagian Pendidikan Guru turun padang menyiasat masalah itu.

Pelatih perempuan sering berdepan gangguan seksual pensyarah lelaki. Perkara ini berlarutan dari semasa ke semasa yang mengundang keresahan serta ketakutan. Pensyarah berkenaan sering menyentuh bahagian tertentu tubuh. Walaupun cuba dihalang dia terus melakukannya berkali-kali. Bentuk gangguan seksual lain ialah melalui pujuk rayu di telefon. 

Saya antara mangsanya dan sentiasa ketakutan di institut ini kerana bimbang terserempak dengan pensyarah berkenaan yang akan mengambil kesempatan menyentuh saya. Kejadian ini berlarutan sejak sekian lama dan ramai pelajar perempuan menjadi mangsa. Saya beranggapan institut ini tempat selamat untuk menuntut ilmu, begitu juga anggapan ibu bapa.

Sebaliknya, pensyarah yang tidak bertanggungjawab mengancam dan menggugat keselamatan pelajar perempuan di institut itu. Pihak pentadbir mengetahui perkara ini, namun tiada tindakan diambil terhadap pensyarah berkenaan. 

Saya harap perbuatan tidak bermoral ini dapat tangani segera oleh IPG KBA dan Bahagian Pendidikan Guru bagi mengembalikan kepercayaan dan keselesaan pelajar perempuan sepanjang berada di institut itu.

PELATIH KETAKUTAN,
Buat semua pembaca, semoga Allah merahmati kalian.
IPG Kampus Bahasa Antarabangsa, 
Kuala Lumpur. 

Sumber : Berita Harian

Oh Nuffnang!

Posted by Ahsfantasy Ryu Isnin, Disember 28 12 Buah Fikiran Pengunjung

Rakan-rakan nuffnang yang lain sila bantu saya untuk mengidupkan nuffnang yang entahkan hidup entahkan mati ini. Setelah sekian lama saya berblogging tiba-tiba tertarik dengan nuffnang. dengar-dengar, boleh dapat duit.. tapi sampai sekarang memang saya tak tahu atau faham pun macam mana nuffnang ni berfungsi. apa yang saya tahu, kalau orang klik, maka pendapatan bertambah,. Entah, betul-betul saya tak arif bab ni. 2-3 hari lepas saya pasang nuffnang code tapi akaun nuffnang saya masih tak berubah angka, bila saya boleh kaya? "aduhai duit, silalah datang bergolek padaku!"

Maksud Lagu Mawi - Aduh Saleha

Posted by Ahsfantasy Ryu Sabtu, Disember 26 4 Buah Fikiran Pengunjung

ADUH SALEHA

Rintihan ku kepada orang-orang yang soleh dan solehah
____________________________________________________
Mana rayuanku hendak ku sampaikan Bagaimana mungkin ku hendak sampaikan kata-kata nasihat rindu berahiku pada kasih yang jauh Aku amat mendambakan kasih Tuhan tetapi aku masih jauh dari-Nya jauh bukan jarak dan tempat bukan jauh jarak atau di mana aku berada jauh nama dan pangkat tapi jauh dari segi amalan ku dan kedudukanku di sisi-Nya


Mana penggantimu hendak ku dakapkan Di mana aku hendak mencari penggantimu untuk ku bergantung dendam asmaraku pada cinta yang luruh Aku inginkan cinta yang menyerahkan sepenuh jiwa dan jasad luruh bukan daun dan bunga Bukan menyerahkan harta dan wang ringgit luruh jiwa dan badan tetapi menyerahkan seluruh jiwa dan jasad

Bertahun ku sandar percaya Sudah lama kita menjadi seorang muslim dan mengamalkan suruhan-Nya (adakah ia hanya disandar bukan dikandar?) tak mungkin padam cahaya dan kasih dan cinta Tuhan tidak akan terhenti terhadap hamba-Nya cintamu bagai rembulan Kasih sayang para solihin dan solehah sesama mukmin sentiasa terpancar dan ada hilang dipandangan, kala langit dilindung awan Namun, kekadang terlindung juga apabila ada yang menghalang (atau kita sendiri yang tidak mahu menerima)

Aduh mahkota terhempas Kekuasaan kita sebenarnya hampir musnah, raja-raja hilang kuasa, maruah anak-anak bangsa tiada (zina, maksiat dan hedoisme berleluasa) barulah ku sedar, yang ku sangkakan intan oh hanyalah kaca Barulah kita perasan apa yang kita sangkakan baik selama ini adalah sebaliknya Sesudah berdarah barulah ku sedar Apabila mengalaminya sendiri dan mendapat bala/musibah baru kita tersedar dari angan jiwa ku tercalar ohhh.. sakitnya bukan kepalang Akhirnya jiwa kita tersiksa dan hati semakin gelap tanpa pedoman

Kau biarkan aku sendiri menderita susah nasib hidupku saliha Orang-orang yang soleh dan solehah semakin jauh dari kita (kita yang menjadikanya begitu, bukan ?) Hidup kita susah (jiwa yang muflis) walaupun senang (harta bertimbun tanpa berkat) Kau biarkan aku sendiri melewati sepi dalam hidupku saliha Kita sudah kesepian kerana meninggalkan nasihat dan kata-kata orang-orang yang soleh kau biarkan aku sendiri meratapi nasib dalam derita saliha Akhirnya kita terpaksa meratapi nasib kita yang penuh derita buatan kita sendiri ohh......... saliha....... Tolonglah aku orang-orang yang soleh....

Aku dan... Angan-angan

Posted by Ahsfantasy Ryu Isnin, Disember 21 10 Buah Fikiran Pengunjung


Tersebut kisah dahulu kala...nenek kebaya. sambil nyanyi terjumpa blog cik jaja violet. cik jaja mencuit hati saya, maka berminatlah saya untuk menjoinnya, dan jika saudara/saudari berminat, silalah klik gambar istimewa cik jaja di atas, harap maklum. jom sertai ramai-ramai!

Saya memilih caption aku dan... ANGAN-ANGAN... Hmm kenapa saya pilih "Aku dan Angan-angan"? sebab time tu saya sedang berangan-angan nak ke tugu cinta!!! walau pada hakikatnya saya sedang berseminar di jerantut. Gambar tu adalah gabungan saya ketika di Terkam Resort, Jerantut bersama angan-angan saya untuk ke tugu cinta, maka untuk mengadaptasikan angan-angan itu saya telah mengedit gambar ketika di resort tersebut dengan mencantumkan gambar suasana di tugu cinta, NY!!  Sekian sahaja..

lulus tak cik jaja??
:Dengan penuh perasaan sertai contest cik jaja.

::Tugu Cinta, NY::


::Tekam Resort, Jerantut::

Hidup Berani Untuk Gagal

Posted by Ahsfantasy Ryu Ahad, Disember 20 4 Buah Fikiran Pengunjung

Lumayan bukan contest "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" ni?? Jom kita mencuba! Contest "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" ni saya tahu contest "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" ni melalui blog  http://myadha.blogspot.com/, jom mula mencuba "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" ! Contest "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" telah dilancarkan dengan menawarkan hadiah lumayan berjumlah lebih RM3,750. Contest ini dianjurkan atas sokongan sponsor seperti DSGClicks,Berani Gagal Network, One Malaysia Blogshops, Anisha Online Mall dan Saudacare.

"HIDUP BERANI UNTUK GAGAL"

Di Mana Jawabnya Aku

Posted by Ahsfantasy Ryu Khamis, Disember 17 2 Buah Fikiran Pengunjung
 mungkin inilah cinta, namun sebenarnya aku tidak tahu..
mungkin inilah rindu, tapi sejujurnya aku tidak mengerti.. 
benarkah aku dalam kepayahan atau hakikatnya semua ini adalah kejahilan.. 
mungkin rentetan fajar seusai kubicarakan terbenamnya sang mentari
tatkala senja itu adalah jawabnya alam.. 
terima kasih pekatnya malam kerna melayangkan keinsafan.. 
namun fajar kini masih kelam sedang aku mendambakan sinar yang takkan tersirna.. 
di mana jawabnya aku??

Tragedi Kereta Terbang Dalam KB Mall

Posted by Ahsfantasy Ryu Ahad, Disember 6 10 Buah Fikiran Pengunjung

Takziah buat yang berkenaan..
Ya Allah….. jika ujian ini untuk menguji keimanan mereka, berilah mereka kekuatan, keimanan dan ketaqwaan. Jika ujian ini untuk kaffarah dosa-dosa, berikanlah mereka kesabaran dan keredhaan.”
ana biarkan gambar bercerita.. untuk antum yang ingin mengetahui berita lanjut, sila klik |di sini| dan ikuti pengakuan pemandu kereta tersebut |di sini|

...Tulisan Rakan Blogger