Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Dilema Cikgu Seks (1)

Posted by Ahsfantasy Ryu Sabtu, Disember 18 22 Buah Fikiran Pengunjung
Sudah nyata, pendidikan seks akan diajar kepada murid tahun 1 untuk sesi 2011 mulai Januari depan. Pendidikan seks memonopoli 75% pengisian kurikulum bagi subjek Pendidikan Kesihatan. Kiranya Pendidikan Kesihatan ni pembungkus luar manakala isinya adalah 75% berkaitan dengan didikan seks.

Major pertama kurus perguruan saya adalah bahasa Melayu, manakala minornya adalah Pendidikan jasmani yang berkait rapat dengan Pendidikan Kesihatan. Cikgu yang mengajar bahasa Melayu bakal digelar Cikgu BM, yang mengajar Matematik bakal digelar Cikgu Math dan Cikgu Pendidikan Seks? Oh, Cikgu Seks!

P/s: Saya akan cuba untuk sentiasa berfikiran positif :)

22 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger