Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Saya Menyelinap Masuk!

Posted by Ahsfantasy Ryu Jumaat, Januari 29 12 Buah Fikiran Pengunjung

Assalamualaikum. Masuk bukan untuk menyiasat, tapi mengintai ruang dan menghirup rindu! bila mana tingkap kecintaan ini tertutup, kali ini ia terbuka untuk seisi yang menonton.

Saya agak hairan, di mana terluangnya masa sehingga jarang melakar tarian pena di sini, maafkan saya untuk itu, namun hati-hati kalian telah memanggil saya kembali pulang daripada sibuk bermain-main di luar sana! terima kasih. kini saya kembali.

Ketandusan idea, mungkin tu juga adalah penyebab jari ini senantiasa kaku, tapi dalam detik ini otak saya sedang ligat berputar, mencari idea yang sesuai.

Sememangnya saya tak punya idea di waktu ini! mungkin lebih tertarik pada perisian Adobe Photoshop.

Biar saya jadi mak nenek buat seketika, membebel tentang blog saya sendiri.. terima kasih kepada sahabat saya, Syukjohor atas informasi kelajuan blog. Ya, saya sedang berusaha meminimumkannya. Tolong-tolong untuk saya yang tidak arif ya?

Saya cuba untuk membuat "Read More" pada posting, namun kepeningan menjelma saat kod yang perlu dicari tak ditemui, saya sedih!

Header! Sebelum terlupa, dalam masa yang sama, saya sedang mencari sesuatu yang sesuai untuk dijadikan header.


P/s: Gadis dalam gambar; itu kesayangan saya!


Jangan Butakan Mata yang Melihat

Posted by Ahsfantasy Ryu Isnin, Januari 4 10 Buah Fikiran Pengunjung
Keputusan peperiksaan akhir semester diterima sudah! Meski di kedudukan yang kurang selesa dalam kalangan semuanya, namun alhamdulillah, itulah hasil kemalasan saya. tak perlu dikesal atau diratap kerna Dia telah mengaturkan segalanya sebaiknya. Jangan butakan mata yang melihat, semoga saya sedar dan insaf beredar daripada kemalasan yang mencantas rasa untuk belajar bersungguh-sungguh itu.
Yang paling kiri ialah johan longkang!
P/s: Tolong doakan saya supaya jadi seorang yang rajin!

Debaran 2010

Posted by Ahsfantasy Ryu Jumaat, Januari 1 8 Buah Fikiran Pengunjung
Debaran??? Ya, membuatkan saya berdebar-debar... Kenapa??? Hmm kerana debaran bahagia mencari Akhbar Mingguan iLuvislam edisi pertama sejurus selepas memperkenalkannya melalui edisi pengenalan pada Disember lalu, kerana tuntutan gantirugi ke atas kerajaan kelantan sebanyak RM800 juta dan isu kenaikan harga gula!


iLuvislam.com sememangnya tak asing lagi, bukan? alhamdulillah sekarang kita boleh dapati akhbar mingguan iLuvislam pula. Bagi rakan-rakan yang berminat, maklumat lanjut, boleh ke web iLuvislam. Akhbar ini dikeluarkan setiap Jumaat dengan harga RM 2.00. Pelbagai isu kontemporari islamik, dalam negara, luar negara dan pelbagai kisah umat islam dan bukan islam. pelaburan yang menguntungkan. Ayuh kita menyokong usaha murni ini, tarbiah untuk semua!


Keduanya, hati saya berdebar-debar, kebimbangan, tatkala membaca perkhabaran tentang tuntutan ganti rugi sebanyak RM800 juta oleh Timbermine Sdn. Bhd. ke atas kerajaan Kelantan. Tuntutan ini berikutan pembatalan projek pembalakan pada 1975 saat pemerintahan Barisan Nasional membatalkan perjanjian tersebut pada 18 Mac 1975. saya sangkakan kes itu telah selesai, namun inilah dugaan, takkan pernah sunyi. Namun saya percaya, kes ini pasti dapat diselesaikan dalam cara yang terebaik oleh kerajaan Kelantan, I'm Kelantanease!


Ketiganya, berdebar-debar tentang isu G.U.L.A! Hmmm bagi pencinta kemanisan sudah tentu gusar bukan? bagi yang merancang kenduri barangkali khuatir, bagi suri rumahtangga juga mungkin bimbang... dipendekkan, semua yang menggunakan gula, pening!! Kesimpulannya, hmm kenaikan gula sebanyak 20sen daripada RM1.65 kepada RM 1.75 itu agak mengecewakan. namun apa daya kita, segalanya bergantung kepada harga gula mentah dunia..huhuhu..

...Tulisan Rakan Blogger