Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Sekolah Kebangsaan Budu

Posted by Ahsfantasy Ryu Ahad, Mac 27 15 Buah Fikiran Pengunjung
Sunyi. Sepi. Maafkan saya untuk tempoh masa yang tak terlakar pena di sini, saya sedang getir di sebuah perkampungan dalam kawasan Benta, sedang membentuk jiwa supaya menjadi pendidik yang mendidik, praktikum.

Tempoh sebulan di sana, saya akan terputus hubungan internet. Rumah sewa tempat saya menginap itu (Kampung Chat) agak terbatas perhubungan atas talian. Litputan Celcom dan Maxis juga sangat terhad, kadangkala saya bercakap keseorangan di corong telefon, talian terputus tiba-tiba itu perkara biasa.

Hujung minggu ini saya mengambil masa keluar seketika dari kampung tersebut, mendapatkan bekalan makanan serta keperluan sesi pengajaran dan pembelajaran nanti. Demi Allah, ketentuan ini membuatkan saya lebih menghargai, lebih mensyukuri. Teman, doakan saya supaya nanti saya akan mampu menjadi pendidik yang arif dalam mendidik anak-anak bangsa. Saya guru Malaysia!

P/s: Selamat menjalani praktikum buat teman-teman.

Mood: Rindu

Posted by Ahsfantasy Ryu Jumaat, Mac 18 16 Buah Fikiran Pengunjung
Aku rindu kamu. Aku tahu. Kamu juga tahu. Tapi kamu seperti biasa, buat tak mengerti.

P/s: ada gaya mood malas buat entry baru tak? Haha yang pastinya I love my followers! Mwahh..!

Aku Sayang Kamu, Kamu Tipu!

Posted by Ahsfantasy Ryu Khamis, Mac 17 37 Buah Fikiran Pengunjung
Sangat-sangat sayangkan kamu, kamu tahu? Tentang aku yang sayangkan kamu? Kamu pergi dengan berjuta andaian, kamu lari, tinggalkan kesayangan kamu; aku. Aku sayangkan kamu tanpa jemu. Aku sayangkan kamu mengatasi batas ruang dan waktu. Mungkin zahiran kata itu membuatkan kamu bisu, tapi itu katanya hati aku. Hati aku tak pandai menipu! Kamu kata kamu akan sayang aku sampai bila-bilapun, tapi kamu tipu!

P/s: Sungguh, aku sayang kamu!

Hassan Skodeng (blogger) Dilepaskan Oleh Mahkamah

Posted by Ahsfantasy Ryu Selasa, Mac 15 18 Buah Fikiran Pengunjung
Selepas balik dari Pantai Irama dengan My Love, Dayu, Irfan dan Ikmal tadi baring-baring, bosan, buka laptop, hadap MyMetro. Wah, ada blogger diheret ke mahkamah! Itu cerita beberapa bulan yang lalu, namun kini beliau telah dilepas tanpa dibebaskan oleh Mahkamah Sesyen. Eh, macam mana tu?

Siapa? Hassan Skodeng! Mana nak jumpa? Kat blog Nose4news! Kenapa sekarang baru saya tahu? Mungkin sebab Encik Hassan kita ni menulis dalam Bahasa Inggeris, cikgu bahasa Melayu macam saya ni kurang tertarik untuk menjelajah ke sana. Haish!

P/s: Rasa macam nak cari pakwe peguamlah pula. Haha gatal!

Kawan, Tanpa Setia Kamu Takkan Bahagia!

Posted by Ahsfantasy Ryu Isnin, Mac 14 18 Buah Fikiran Pengunjung
Kawan, kamu jangan curang. Sebab bila kamu curang, aku rasa macam nak lempang kamu laju-laju. Kalau kamu setia, aku akan sayang kamu ketat-ketat! Kenapa? Sebab aku pernah rasa saat orang yang aku percaya dan orang yang aku sayang, curang tika hati aku sarat dengan cinta tanpa setitikpun air mata. Kamu tahu? Perit! Sedetik dua mungkin kamu akan bahagia meski kecurangan kamu nyata tapi tolong faham, tanpa setia kamu takkan bahagia!

P/s: Perempuan memang suka menyembunyi rasa, tapi kat sini aku suka menyata dalam pusingan kata!

Biarkan Mereka, Aku Tetap Begini

Posted by Ahsfantasy Ryu 15 Buah Fikiran Pengunjung
Biarkan jika mereka kata aku gila, sebenarnya mereka yang alpa, tak cukup percaya seperti yang aku kuasa. Biarkan jika mereka kata aku bodoh, mereka yang sebenarnya jijik, terlalu suka menuduh, sedang aku sentiasa teguh tak pernah selingkuh. Biarkan mereka terus mencela, menutup dusta yang mereka cipta. Cuba kau tanya mereka, siapa yang sempurna? Yang aku tahu, di setiap kata, aku tak pernah membusukkan cerita, cerita yang pernah kau puja...

P/s: Jangan bazirkan masa dengan sesuatu yang sia-sia. Yakinlah kita mampu bahagia!

Keputusan SPM 2010 akan Diumumkan Pada 23 Mac 2011

Posted by Ahsfantasy Ryu Ahad, Mac 13 16 Buah Fikiran Pengunjung
Zaman saya dulu jarak masa antara keputusan SPM dan STPM diumumkan tak jauh bezanya, seingat saya kurang lebih 1 minggu. Balik bercuti ni ramai saudara mara yang bertanya tentang borang permohonan ke IPG kemudian saya tertanya-tanya pula bila keputusan SPM 2010 akan diumumkan? Keputusan SPM 2010 akan diumumkan pada 23 Mac 2011, harap semua calon bersabar...

P/s: Mood bercuti, saya bahagia bila berada di kampung halaman.Yeay!!!

Rindu Undangan Malam

Posted by Ahsfantasy Ryu Jumaat, Mac 4 20 Buah Fikiran Pengunjung
Saat ini aku sedar, malam tidak mampu mengembalikan aku ke dalam pelukan kamu, lantas untuk apa lagi aku berterusan merindu. bantal lena kian sayu namun segala yang dinanti sudah terpaku di masa lalu. Di mana untungnya jika aku terus merindu?

P/s: Ada ketika rindu itu indah dan kadangkala ridu itu menyakitkan!

...Tulisan Rakan Blogger