Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Oh Si Mulut Longkang

Posted by Ahsfantasy Ryu Jumaat, November 26 17 Buah Fikiran Pengunjung
Kalau kamu gaduh dengan seseorang, atau dalam kata sopannya ada 'perselisihan faham' kemudian orang tu menjaja cerita tersebut dengan menunding jari ke arah kamu, menyatakan bahawa dia tidak bersalah, meletakkan 100% kesalahan di bahu kamu, mengutuk mengata kamu bagai segalanya salah kamu..

Selama ni orang lain yang tanggung perangai dia tu dan sekarang terkena pula atas batang hidung kamu, dihebohkannya cerita kepada rakyat satu taman untuk mendapat sokongan dan simpati tanpa memikirkan sedetikpun tentang kamu, apa yang kamu akan rasa?

Orang tu mungkin terlupa bahawa kamu telah banyak bertolak ansur, cuba memahami kelemahan dia, sentiasa membantunya dalam segala hal yang termampu sehinggakan dalam dewan peperiksaan final pun jawapan kamu adalah milik dia!

Kamu tak pernah berkira-kira dalam tiap apa yang dihulurkan namun dia sering mengungkit tentang apa yang kamu terima dan dia seolah-olah berbangga tentang apa yang dihulurkan kepada kamu walhal dia sepatutnya malu untuk mengungkit sekiranya dihitung kira dengan apa yang diterimanya!

P/s : Kalau terjadi pada saya, saya akan cakap; "Hey mulut longkang, jaga mulut kamu!"

17 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger