Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Jom Timbang Berat dan Kelajuan Blog Anda

Posted by Ahsfantasy Ryu Sabtu, Disember 11 24 Buah Fikiran Pengunjung


Berat blog bukan boleh ditimbang dengan penimbang ikan di pasar. Berat yang dimaksudkan adalah semakin bertambah berat sesebuah laman, semakin lama masa yang diambil untuk sesebuah laman itu untuk loading sepenuhnya. Amboi, hipotesis bagai!

Macam mana blog kita boleh jadi berat? Ini mungkin disebabkan gambar yang kita gunakan pada header ataupun post tu bersaiz besar. Boleh jadi kita banyak menggunakan gadjet yang mengambil masa yang lama untuk berfungsi dengan baik, contohnya gadjet lagu yang bukan autoplay. Banyak lagi kemungkinan-kemungkinan lain yang tak terfikir oleh saya di waktu ni.

Biasanya kalau blog kita berat, maka pengunjung pun kurang tertarik nak jenguk, mungkin serik nak menunggu paparan. Jadi bila berhias cantik comel tu sila fikir-fikirkan juga tentang berat blog kita.Sila klik Website Speed Test ataupun Self Seo. Selamat mencuba ya!

24 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger