Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Loji Minyak di Kemaman Terbakar

Posted by Ahsfantasy Ryu Sabtu, Disember 25 23 Buah Fikiran Pengunjung

Ni kisah yang berlaku malam tadi, loji penapisan minyak milik Petronas terbakar dan menyebabkan sebahagian daripada paip di pusat pemprosesan minyak itu terbakar teruk. Tapi alhamdulillah api dapat dikawal dan kebakaran selamat dipadamkan selepas 30 minit kemudian.

Macam mana jika api kebakaran di loji minyak tak dapat nak kawal? Saya ada pernah dengar jika ini berlaku, kita kena bom loji tersebut. Mengapa? Sebab pembakaran memerlukan oksigen. Bila berlakunya letusan, oksigen akan berada di tahap yang paling maksimum dan secara tak langsung kita dapat mengelakkan api daripada merebak.

Benarkah? Saya tidak pasti. Semoga ada rakan-rakan yang arif tentang ini memberikan komen (:

P/s: Kita suka api cinta yang menghangat rasa, harap kita juga takut api neraka yang membakar seisinya.

23 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger