Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Jangan Terpedaya dengan Gula-gula Media

Posted by Ahsfantasy Ryu Ahad, Februari 6 31 Buah Fikiran Pengunjung
Dulu kalau nak tahu apa-apa berita, sah-sah buka tv, dengar radio, beli surat khabar. Tapi sekarang dunia makin berkembang, kalau ada kesempatan untuk mendapatkan berita daripada sumber yang pertama khususnya mangsa keadaan, itu lebih baik kan? Bukankah berita itu lagi sohih? Tak ada penambah perisa dan tiada pencatu rasa.

Paling menyampah bila berbuih mulut pemberita lembu dan bernanah jari penulis pandir bersusah payah untuk menyusun ayat, tanam tebu, letak bunga dan macam-macam lagi dalam berita yang ingin diwartakan untuk tampak indah, tapi hakikatnya? Hampeh!

Bukan apa, bila da masuk media, banyak benda yang ditapis atas alasan yang kurang cerdik dan banyak perkara yang di tokok tambah atas alasan yang tak tak masuk akal. Apa yang nak dihairankan? ini dunia! Biasalah kalau ada yang bertindak mengikut kepentingan sendiri. Menjatuhkan sesama sendiri? Oh, kita dah lali bukan?

P/s: Dunia tidak akan aman jika tiada keadilan!

31 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger