Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Melakukan Kesilapan Itu Normal

Posted by Ahsfantasy Ryu Isnin, Februari 21 10 Buah Fikiran Pengunjung
Salah dan silap? Itu normal. Susulan tulisan bertajuk 'Tak Salah Kalau Salah', saya masih berminat dengan hal ini. Mengapa? Kerana saya insan biasa yang selalu melakukan kesilapan. Kita mungkin senang meminta maaf jika melakukan kesilapan, tapi mengapa perlu sukar untuk memaafkan?

Atas apa yang berlaku, kita harus ingat bahawa ia pasti menjadi 'masa lalu'. Berjalanlah dengan lapang dan tenang bersama jiwa yang memaafkan, itu lebih mudah. Barangkali kesilapan itu berpunca daripada kemalangan, mungkin juga kerana kecuaian. Namun atas apa jua alasan sekalipun, kita bukan tuhan untuk mengubah sesuatu yang telah terjadi di lembaran semalam.

P/s: Toleransi itu perlu.

10 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger