Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Sekolah Kebangsaan Budu

Posted by Ahsfantasy Ryu Ahad, Mac 27 15 Buah Fikiran Pengunjung
Sunyi. Sepi. Maafkan saya untuk tempoh masa yang tak terlakar pena di sini, saya sedang getir di sebuah perkampungan dalam kawasan Benta, sedang membentuk jiwa supaya menjadi pendidik yang mendidik, praktikum.

Tempoh sebulan di sana, saya akan terputus hubungan internet. Rumah sewa tempat saya menginap itu (Kampung Chat) agak terbatas perhubungan atas talian. Litputan Celcom dan Maxis juga sangat terhad, kadangkala saya bercakap keseorangan di corong telefon, talian terputus tiba-tiba itu perkara biasa.

Hujung minggu ini saya mengambil masa keluar seketika dari kampung tersebut, mendapatkan bekalan makanan serta keperluan sesi pengajaran dan pembelajaran nanti. Demi Allah, ketentuan ini membuatkan saya lebih menghargai, lebih mensyukuri. Teman, doakan saya supaya nanti saya akan mampu menjadi pendidik yang arif dalam mendidik anak-anak bangsa. Saya guru Malaysia!

P/s: Selamat menjalani praktikum buat teman-teman.

15 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger