Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Praktikum 2 | Sekolah Kebangsaan Clifford

Posted by Ahsfantasy Ryu Khamis, Julai 7 21 Buah Fikiran Pengunjung
Apa hal pula tayang gambar Dato' Siti Nurhaliza kat sini kan? Nanti, biar saya cerita. Beberapa bulan yang lalu, menyemai cinta di Sekolah kebangsaan Budu, menjalani praktikum fasa pertama. Saya simpan cerita tu dalam hati, indah. Sekarang berada dalam fasa kedua, ditakdirkan pula menguntai kasih di sekolah Siti Nurhaliza sewaktu ketika dahulu, Sekolah Kebangsaan Clifford. Itulah sebab terpampangnya gambar Dato' Siti atas tu.

Sekolah Kebangsaan Budu dan Sekolah kebangsaan Clifford. Kalau nak dibandingkan dari segi nama, saiz sekolah, bilangan murid, nilai-nilai, kesibukan dan sebagainya, sudah tentu berbeda namun setiap sesuatu tu ada lebih dan kurang yang tersendiri. Bila perlu mengajar murid tahun 4 dan 5 kelas paling hujung, memang agak mencabar tambahan pula masih ada antara mereka yang buta huruf. Namun saya akan sentiasa cuba mencari kekuatan dalam kelemahan mereka.

Saya selalu berangan untuk bertugas di Sekolah Kebangsaan Zainab (2) dan sekolah Kebangsaan Kubang Kerian (2). Memang angan-angan yang indah bila saya suka akan cabaran!

P/s : Baru 3 hari bertugas di sekolah ni, saya dah sakit tekak dan hampir-hampir hilang suara. 

21 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger