Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Kau Nak Salahkan Siapa Bila Dia Curang?

Posted by Ahsfantasy Ryu Selasa, November 15 14 Buah Fikiran Pengunjung
Bagi aku aneh. Mungkin sebab cara kita tak sama. Kau ada ada jalan sendiri, yang kau rasa sempurna hari-hari, yang kau rasa kepunyaan sendiri. Tapi kau lupa sekarang kau dah salah berdiri. 

Kau nak salahkan siapa bila ayam peliharaan kau lari ke rumah jiran? Kau punya pilihan letak kesalahan. Salah kau salahkan pada jiran. Apa kau tak punya akal fikiran? 


Jangan melulu berjalan dengan angkuh menelan sopan sampai kau tinggal kebodohan yang nanti akan hanya jadi eceran. Nanti datang satu masa kau akan tercengang-cengang melayan bingung ingat kembali kau pernah menyinggung. Jalan kau menyimpang, lebih baik segera pulang. 

P/s: Kalau laki/perempuan kau curang, kau belasah laki/perempuan kau tu dulu sebelum belasah orang lain.


14 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger