Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Laman Sesawang IPGKTAA Digodam

Posted by Ahsfantasy Ryu Selasa, Disember 20 15 Buah Fikiran Pengunjung
Semalam dikejutkan dengan berita melalui status Facebook Naib Yang diPertua 1 Jawatankuasa Perwakilan Pelajar tentang Laman sesawang rasmi Institut Pendidikan Guru Kampus Tengku Ampuan Afzan yang telah digodam. Kali terakhir saya masuk ke laman tersebut ialah dua minggu yang lalu untuk semakan keputusan akhir semester.

Bila masuk ke laman tersebut semalam, rasa sedih, memang benar laman tersebut telah digodam. Saya pernah jadi legasi pembangunan laman sesawang tersebut beberapa tahun dahulu. Mungkin sebab itulah saya rasa terkilan bila laman tersebut digodam. Membangunkan website, bukanlah sesuatu yang mudahMasa tu rasanya laman tersebut masih menggunakan PHP-fusion sebelum bertukar kepada Joomla seperti sekarang.

Sempat menghubungi webmaster, beliau menyatakan bahawa ini bukanlah kali pertama laman tersebut digodam. Minggu lepas pun sudah berlaku kes umpama ini dan kali ini penukaran semua kata laluan akan dilakukan. Penyelenggaraan rapi sedang dilaksanakan dan laman ini akan pulih seperti biasa dalam masa terdekat.

P/s: Hargai usaha orang lain.
Update: Sudah pulih petang tadi, alhamdulillah.

15 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger