Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Memang Sudah Ditakdirkan Untuk Sementara

Posted by Ahsfantasy Ryu Khamis, Disember 22 24 Buah Fikiran Pengunjung
Dalam kehidupan kita memang tak boleh nak lari daripada frasa datang dan pergi. Memang dah ketentuan, setiap yang datang akan kembali. Ada sesuatu yang perlu kita faham dalam hidup ni sekiranya kita terus-terusan menangisi yang telah pergi. Kita perlu faham bahawa tidak semua yang datang itu sememangnya hadir untuk kita, untuk sepanjang hidup kita.

Mungkin apa yang hadir dalam hidup kita itu hanyalah satu lintasan. Ya, dia melintas dalam hidup kita. Terlalu singkat waktunya untuk bersama kita. Mungkin juga ia hadir ke dalam hidup kita sebagai satu persinggahan. Kehadirannya cuma ingin memberikan kita sesuatu. Suatu pengajaran yang boleh buat kita belajar. Kehadirannya hanya untuk itu. Terima seadanya. Sekurang-kurangnya ia mengajar dan menjadikan kita lebih kenal dunia.


P/s: Tiba-tiba teringat dan rindu akan Restoren Natam. Eh, esok ulang tahun kelahiran Maira! Oleh sebab  saya ni spesies tidur awal, saya ucap siap-siap, Selamat hari jadi, semoga mejadi isteri yang solehah! *sedang perasan yang dia akan membacanya. 

24 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger