Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Sakit Itu Ingatan; Pencuci Dosa

Posted by Ahsfantasy Ryu Ahad, Jun 3 17 Buah Fikiran Pengunjung
Orang kata, langit tak selalu cerah. Kadang-kadang ada mendung, kadang-kadang hujan turun dan gelap malam pasti ada. Macam tu juga bila kita diuji sakit, itu ingatan untuk kita bahawa hidup ini bukan hanya ada sihat dan kita tidak akan sepanjang masa sihat. Sakit itu peningkat darjat dan penghapus dosa-dosa kecil, itupun jika kita terima dengan redha dan berlapang dada. 

"Tidaklah seorang muslim tertimpa suatu penyakit dan sejenisnya melainkan Allah akan menggugurkan bersamanya dosa-dosanya seperti pohon yang menggugurkan daun-daunnya" 
(Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)

P/s: Aku tahu kamu kuat. Puteri, semoga kamu lekas sembuh. 

17 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger