Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Burger King Pertama di Kelantan | @KB Mall

Posted by Ahsfantasy Ryu Selasa, Disember 11 23 Buah Fikiran Pengunjung
Dua tiga hari kebelakangan ni kecoh juga tentang pembukaan outlet Burger King pertama di Kelantan dalam bangunan KB Mall tingkat satu di bahagian pintu belakang. Lagi kecoh bila Burger King ada guna huruf jawi. Tak ada apa nak dihairankan sebab setiap papan tanda premis perniagaan di Kelantan memang kena ada tulisan jawi.

Ejaan salah? Jangan nak pening-pening, memang itu bukan ejaan Melayu tapi ejaan Pak Arab (Burjer Kanj) macam digunakan di premis Burger King, Arab Saudi sana. Kenapa? Sebab sistem ejaan  bahasa Arab sememangnya tidak wujud sebutan yang mewakili huruf 'G'.

Dalam keterujaan kehadiran Burger King dan sajian promosinya di Kelantan ni, harap-harap warga kita tak lupa dan tetap istiqamah dengan laungan boikot peluru Yahudi laknatullah sebelum ini. Selain daripada KFC, Mc Donalds dan Pizza Hut, Burger King juga merupakan salah sebuah syarikat yang menggerakkan keganasan Yahudi. Tentang status kehalalannya pula saya kurang pasti.

P/s: Kita yang memilih sama ada kita berada dalam golongan terpilih ataupun tidak.
Kredit Gambar: I ♥ KELANTAN dan Aayjay.

23 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger