Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Tak Ada Istilah Jihad Pun di Palestine !

Posted by Ahsfantasy Ryu Isnin, Disember 10 10 Buah Fikiran Pengunjung
Sekarang ni kecoh kononnya saudara-saudara kita di Palestine melawan dan berusaha mempertahankan Gaza dan itu bukanlah suatu jihad. Baur politik kita letak tepi, pokoknya sekarang agama. Dan saya sememangnya kurang gemar melabel mana-mana individu dengan parti politik yang disokongnya. Contohnya, Rosmah Pas, Najib PKR, Idayu BN dan sebagainya. Eh? Contohnyalah. Orang luar tidak melabel kita dengan parti politik, mereka hanya melihat kita sebagai rakyat Malaysia ataupun individu yang beragama Islam.


Kita baru nak lega bila PBB mengiktiraf Palestine sebagai sebuah negara yang sah pada pada 29 November 2012 yang lalu, timbul pula isu ini. Kalau ada masa dan rajin, tonton kedua-dua video yang saya lampirkan, selebihnya kita gunakan akal, nilailah sendiri. Semoga pejuang-pejuang Islam di sana sentiasa mendapat rahmah dan redha Ilahi. Jihadufissabilillah, Allahuakbar !

P/s: Dalam agama ada politik tapi dalam politik tidak semestinya ada agama.

10 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger