Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Bantuan Lesen 1 Malaysia 2013 (BL1M)

Posted by Ahsfantasy Ryu Khamis, Januari 17 16 Buah Fikiran Pengunjung
Rakyat dihujani jenama 1 Malaysia dan sekarang tiba masanya giliran Bantuan Lesen 1 Malaysia. Para belia yang belum ada lesen tu boleh cuba mohon. Enam tahun yang lalu saya buat lesen, melayang duit RM 1100 untuk lesen motor dan kereta. Bantuan lesen ni rasanya memang berbaloi.

Syarat Kelayakan:
  1. Semua warganegara MALAYSIA berumur di antara 17 hingga 40 tahun pada atau selepas 01 Januari 2013
  2. Tidak pernah memiliki sebarang jenis kelas lesen memandu.
  3. Hanya sah untuk lesen Kelas B2 sahaja
  4. Sihat tubuh badan
  5. Menepati semua kriteria yang telah ditetapkan oleh pihak Penganjur dan Jabatan Pengangkutan Jalan Malaysia (JPJ)
  6. Dikenakan yuran sebanyak RM199.00 (dibayar semasa program pendaftaran dijalankan secara Money Order pada 'My E.G. Services Berhad')
  7. Sila bawa kad pengenalan asal semasa proses pendaftaran.
  8. Menduduki semua ujian yang ditetapkan oleh pihak JPJ
  9. Tiada cara pintas

Untuk sebarang pertanyaan, sila emel kepada info@bl1m.my atau hubungi talian helpdesk MyEG 03-7801 8888. Bolej juga berkunjung cawangan pejabat UMNO bahagian yang berdekatan; semak di http://www.bl1m.my/download/allcontact.pdf

Ingin mendaftar? Daftar online di http://www.bl1m.my/daftaronline.html atau muat turun borang di http://www.bl1m.my/download/Form%20BL1M%20FA.pdf.

P/s: Jom beli gandum 1 Malaysia, nak buat jemput-jemput!

16 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger