Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Budak 13 Tahun Cuba Merogol di Tahun Baharu 2013

Posted by Ahsfantasy Ryu Selasa, Januari 1 18 Buah Fikiran Pengunjung
Kisah ini khabarnya berlaku dalam tandas perempuan di stesen minyak Jalan Munshi Abdullah . Dalam facebook dah heboh bercerita, saya ternampak berita ni di laman Oh Media, satu Malaysia barang kali sudah tahu. Pemangsa yang melakukan cubaan rogol yang berusia dalam lingkungan 13 tahun dan berasal dari Taman Bukit Rambai, Melaka itu berjaya diberkas setelah jeritan mangsa telah didengari oleh kakitangan dan pelanggan di situ.

Kesahihan berita ini tidak dapat saya pastikan, cuma mohon sejenak berfikir, betapa dunia kita semakin tenat. Situasi yang tak tercapai dek akal, tapi sekarang? Persoalannya sekarang bukan sahaja apa yang berlaku, tapi juga rentetan kepada beberapa faktor yang menyebabkan terjadinya kes seumpama ini. Mohon sayangi diri, keluarga dan masyarakat. Tanpa agama, kita bukan sesiapa.

P/s: Keruntuhan akhlak dan moral yang membimbangkan? Harapnya berita ini tidak benar.

18 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger