Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Semakan Penempatan Graduan IPG | Guru Interim (SK) 2013

Posted by Ahsfantasy Ryu Rabu, Februari 20 16 Buah Fikiran Pengunjung
Selepas redanya kemelut penempatan sejumlah graduan pendidikan keluaran IPG peringkat pertama ke Sekolah Jenis Kebangsaan (SJK) pada 16 Januari 2013, kini tiba masanya guru keluaran IPG yang menamatkan pengajian pada November lalu ditempatkan di Sekolah Kebangsaan sebagai guru interim.

Menurut sumber Kementerian Pendidikan Malaysia, seramai 740 orang graduan IPG akan ditempatkan di sekolah kebangsaan mulai 1 Mac 2013 atas keperluan sekolah terhadap opsyen-opsyen kritikal.
Untuk penempatan guru interim di Sekolah Kebangsaan bagi negeri Kelantan, Pulau Pinang, Perlis, dan Melaka, tiada pautan untuk semakan dan segala urusan akan dihubungi oleh Jabatan Pelajaran Negeri masing-masing.

Penempatan guru interim ke Sekolah Kebangsaan (Sabah/Sarawak) boleh semak di pautan ini:
http://www.moe.gov.my/v/pemberitahuan-view?page=1&id=3146

Sumber: Utusan Online 

16 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger