Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Menghalang Laman daripada Disekat

Posted by Ahsfantasy Ryu Jumaat, April 2 11 Buah Fikiran Pengunjung
Alahai masalah... Buat sahabat-sahabat saya yang disayangi. Ini adalah sesuatu yang telah saya terlepas pandang, mungkin kerana terlalu ghairah menggunakan celcom broadband. Nasib bagi mereka yang menggunakan wireless pula bagaimana ya? Saya cuba membantu...

Barangkali kalian sakit hati dengan sistem wireless yang telah block laman favourite kalian. Office Hour membuatkan kalian tidak dapat melayari laman-laman yang tertentu. Kalau setakat Facebook, rasanya kalian mampu bersabar. Tapi kalau Scribd, Blogspot dan Youtube juga disekat, tension juga kan? Apatah lagi bahan-bahan bantu mengajar dan nota-nota banyak tersimpan di laman tersebut!

Hmm hari ni saya nak kongsikan sedikit tentang cara untuk menghalang mana-mana laman web daripada disekat. Gunakan Ultrasurf!!! Melalui Ultrasurf, kita boleh melayari mana-mana laman yang kita mahukan, ayuh kita cuba!!!

  1. Muat turun perisian ultrasurf;
  2. Bila dah dimuat turun, klik pada perisian tersebut;
  3. Kemudian klik butang Run;
  4. Klik Option - Proxy Setting - Directly use UltraSurf - Ok;
  5. Langkah terakhir, klik butang Home.

Selamat mencuba.

11 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger