Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Orang Nak Belanja Makan, Itu Rezeki Namanya!

Posted by Ahsfantasy Ryu Sabtu, Mei 22 10 Buah Fikiran Pengunjung
Sangat seronok kalau orang belanja makan! Bukan pisau cukur, tapi kita guna pepatah "orang berbudi, kita berbahasa" Kalau orang tak nak belanja kita, jangan desak-desak pula, tidak salah kalau kita yang memulakan. Bukan nak kikis duit orang tapi proses suka-suka dalam merapatkan ukhuwah.

Hari ni orang belanja kita, esok lusa kita pula yang belanja orang, manisbukan? Tapi kalau ada orang degil asyik nak belanja kita, biarkanlah sebab rezeki tak boleh nak tolak. Tapi hati-hati, kadang-kadang orang nak uji kita. Belanja-membelanja ni normal la, jangan kedekut sangat sebab kalau kita buat baik kat orang lain, bukan setakat Dia yang akan sayang kita, tapi mereka! Belanja orang tidaklah salah, tapi jangan sampai muflis.
Kat atas tu muqaddimah semata-mata. pada 13 hingga 16 Mei lalu saya ke Kuantan lagi, tapi bukan untuk aktiviti equestrian seperti selalu! Saya bersama-sama 6 lagi rakan-rakan dan ketua-ketua jabatan serta pensyarah ke East Coast Mall untuk pameran Pusat Kecemerlangan Pedagogi Peribumi Kebangsaan sempena Sambutan Hari Guru Kebangsaan yang pada tahun ini berkampung di negeri Pahang.

Saya tinggalkan tentang pameran tersebut seketika, fokus sekarang adalah kepada sepanjang 4 hari saya berada di sana, sangat best! Makan ditanggung, tapi dek kerana saya ni kuat makan, ada juga yang saya 'tambah' sendiri.

Saya nak ucapkan terima kasih kepada:
  • Encik Azhari sebab belanja saya lukisan kartun oleh abang Kazim (kartunis akhbar Utusan Malaysia);
  • Cik Nor Asiah Ismail sebab belanja saya makan keropok lekor di kedai Mokna dan sarapan di Restoren Natam;
  • Encik Ghaffar Jaafar sebab belanja saya makan Pizza dan Lunch di Restoren Natam;
  • Encik Aminuddin Mohamed sebab belanja saya makan malam di Rezeki Gelas Besar;
  • Encik Saifuddin sebab belanja saya makan di Awana;
  • Encik Wahab Isa dan Encik Dzulkarnain Mat sebab belanja makan di kedai yang saya lupa namanya di belakang EC Mall tu;
  • Dr. Azhar sebab bagi kami duit belanja sarapan;
  • Abang Aziz sebab belanja saya makan di KFC;
  • Abang Rizal sebab belanja saya makan di Chicken Rice Shop;
  • Hafiz sebab belanja saya makan Big Apple;
  • Ms. Veg sebab sentiasa buat rumah terbuka!
Memang bahagia! ucapan penghargaan yang utama : THANKS TO ALLAH, Alhamdulillah~ (◑‿◐) Dah balik institut, terus macam biasa, Maggi!

10 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger