Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Juara Piala Malaysia 2010

Posted by Ahsfantasy Ryu Ahad, Oktober 31 14 Buah Fikiran Pengunjung
Kelantan menentang Negeri Sembilan. 2-3 hari kebelakangan ni saya disajikan dengan rasa yang mendebarkan. Namun berkat doa Tok Guru, rakyat Kelantan, penyokong-penyokong setia serta kesungguhan pemain-pemain, alhamdulillah Juara Piala Malaysia 2010 menjadi milik Kelantan sekaligus melenyapkan musim kemarau selama 55 tahun.

Sepakan penalti yang disempurnakan oleh Shahurain Abu Samah yang mewakili Negeri Sembilan seterusnya meletakkan kedudukan 0-1 pada minit ke-13 amat membimbangkan. Namun atas tiket kepercayaan, saya teruskan menonton perlawanan hingga ke masa penamat.

Alhamdulillah, pada minit ke-56 Kelantan bangkit menyamakan kedudukan dengan jaringan tandukan oleh Hairuddin Omar membuatkan kedududukan terikat 1-1. Situasi yang pastinya melegakan seluruh penyokong Kelantan. Perlawanan seterusnya diserikan gol Kelantan yang kedua yang dihasilkan oleh Mohd Badri Mohd Radzi pada minit yang ke-65 menjadikan kedudukan gol 2-1 dan jaringan ini kekal hingga ke detik penamat. Tahniah untuk semua...

Bilik Tayangan Kolej Kediaman Anggerik bagai nak runtuh digegarkan suara dan tepukan oleh puteri-puteri penyokong Kelantan, penuh bersemangat. Oh, saya pun semangat juga!

P/s: Entah sejak bila saya jadi minat bola sepak, saya pun tak tahu..14 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger