Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Boyfriend Awak Ada Girlfriend (1)

Posted by Ahsfantasy Ryu Selasa, November 9 40 Buah Fikiran Pengunjung
Apa yang awak akan lakukan..

Awak tak pernah nak buat spotcheck handphone boyfriend awak, kononnya kamu berdua telus dan jujur dalam perhubungan, saling mempercayai, takkan mengkhianati... Setelah bertahun awak couple, kali pertama awak buka inbox handphone boyfriend awak, dalam tu ada banyak mesej manja + mesra 'bersayang-rindu' dengan seorang perempuan lain yang ternyata bukan awak.

Bila awak tanya siapa perempuan tu, dengan muka cuak, dia jawab 'kawan'. Awak tanya perempuan tu belajar kat mana; lepas tu dia jawab yang perempuan belajar satu kampus tempat awak belajar.

hmm.. macam mana keadaan hati awak sekarang? :)

Kemudian awak pun berlagak jadi hakim, judge yang 'dia curang'. Ya, dia telah mempermainkan hati dan perasaan awak! Bila awak suruh dia pergi kepada perempuan tu then tinggalkan awak, dia cakap dia tak nak! Dia cakap dia takkan tinggalkan awak... dia cakap dia sayangkan awak.... dia cakap dia hanya rapat dengan perempuan tu sebab aktif berpersatuan dengan perempuan tu... (alasan!)

...dan dia cakap perempuan tu banyak mintak tolong dia, banyak mintak pendapat dia dalam menguruskan organisasi, so dia rapat la dengan perempuan tu. (ah, alasan!) ...dia cakap lagi yang perempuan tu dah ada boyfriend. Wah, peramahnya (tak elok kalau nak cakap gedik, kesian kat tudung labuh dia) perempuan yang dah ada boyfriend tu melayan boyfriend awak!

Bila hati awak dah cukup-cukup terluka diperlakukan macam tu, rasa dipermainkan, rasa dikhianati, agak-agaknya apa yang awak lakukan?

40 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger