Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Kenapa Harus Ada Yang Marah?

Posted by Ahsfantasy Ryu Ahad, November 7 6 Buah Fikiran Pengunjung

kenapa harus ada yang marah??

kenapa harus ada yang nak marah-marah??

kalau dia dah mengaku, orang lain tanya, kita jawab sama macam apa yang dia bagitahu kita, patutkah kita dijadikan susuatu yang menyakitkan bagi dia?

kita tak pernah rasa nak keruhkan keadaan. Kalau sama saling nak menjaga hati, sekarang siapa yang mengeruhkan? kenapa nak marah-marah kalau rasa tak bersalah?

kita bukan menyebar fitnah, kita bukan nak mengubah fitrah. apa yang kita katakan tu benda baik, orang nak buat pahala, tuntutan sunnah, kita tak hebahkan, kita tak sorok. bukannya kita mengutuk! kalau yang sampai ke telinga dia tu sesuatu yang boleh diklasifikasikan sebagai 'kutukan", maaf, itu bukan kata yang keluar daripada mulut saya! kalau rasa tak puas hati, buktikan siapa yang sampaikan kutukan tu, apa yang dikutuk. Jangan nak emosional sangatlah babe!

6 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger