Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Hobi Menarik: Lontar Najis

Posted by Ahsfantasy Ryu Selasa, November 23 16 Buah Fikiran Pengunjung
Hobi lontar najis. Pernah dengar tak? Ni bukan kes lontar najis lembu nak buat baja tanaman, tapi ni kes lontar najis diri sendiri yang kita pun tak tahu apa motifnya. Ni bukan kes di luar Negara, tapi di negara tercinta; Malaysia. Bukan berlaku di ceruk-ceruk kampung atau pedalaman, tapi di Kuala Lumpur. Haish! Macam-macam hal pelik di dunia Malaysia ni.

Kecoh berlaku di Pandan indah ada remaja suka membuang najisnya yang dibungkus dalam plastik ke rumah-rumah jirannya. Ni bukan sekali-sekala, tapi 2 kali sehari. Kesian jiran tersebut kerana terpaksa membersihkan lantai dan dinding yang terlekat najis remaja tersebut. (nasib baik tak jadi jiran saya!)

Masalah mental? Menurut jirannya, remaja tersebut mengamalkan ilmu aneh yang bertentangan dengan Islam dan melontar najis tersebut adalah syarat ilmu yang diamalkannya. Alahai cerdik-cerdik remaja zaman sekarang, kalau mumayyiz nak buat macam tu saya tak kisah, ni 'lu pikir la sendiri!'.

P/s : Dah keluar Harian Metro pun artikel ni, harap-harap pihak yang berwajib ambil tindakan segera, kesian kat jiran tetangga remaja yang mengong tu, huk3!

16 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger