Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Tiket Derita

Posted by Ahsfantasy Ryu Sabtu, November 6 32 Buah Fikiran Pengunjung
Binaan daripada sebuah keruntuhan, segalanya mungkin… semalam adalah bahagia yang membuatkan kamu gembira, tersenyum, tertawa.

Dan jika hari ini perjalanan hidup kamu disulami rasa yang tidak kamu senangi; yang membuatkan kamu lemas dalam hujan air mata, maka bersyukurlah. Ia pasti mengajarkan kamu akan sesuatu. Perginya kebahagiaan semalam adalah sejurus hadirnya derita di hari ini, maka yakinlah bahawa derita ini juga pasti akan berlalu pergi!

Untuk melangkah hari-hari mendatang pastinya memberikan kesan yang mendalam. Kamu bangun dengan seribu luka, bukan bererti kamu mengheret segala duka. Bangun dengan segala kekuatan yang ada, bukan omongan kosong yang tak memberikan sebarang makna! Usah melemahkan diri dengan jutaan alasan yang sedikitpun tidak membantu keadaan.

kamu adalah apa yang kamu fikirkan tentang diri kamu, lantas usah lagi berlengah dalam mencipta keyakinan, kamu harus yakin!

P/s : Kecewa itu bukan tiket untuk selamanya kamu berada di atas bangku derita!

32 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger