Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

TV Percuma Islam: TV Al Hijrah

Posted by Ahsfantasy Ryu Isnin, November 29 20 Buah Fikiran Pengunjung
Kalau dulu, yang ada cuma TV 1, TV 2 dan TV 3. Menyelusuri era ini muncul pula TV swasta selain TV 3 iaitu NTV 7, TV8, dan TV 9. Kalau siaran dalam ASTRO tu, memang jenuh nak hitung. Tapi bagi saya yang tak menggunakan perkhidmatan ASTRO ni, tengok yang mana ada, sudahlah. Jangan gedik-gedik nak mintak mak pasang ASTRO, nanti mak marah! Hee~

Sekarang kita diberitakan muncul pula TV Al Hijrah yang membawa konsep keislaman. Percuma yang dimaksudkan tu bukan TV ya, tapi siaran TV. Buat masa ni, stesen TV Al Hijrah sedang membuat siaran percubaan sementara menantikan tarikh pelancarannya pada 7 Disember 2010 bersamaan dengan 1 Muharram 1432H. Semoga bermulanya pelancaran, siaran ini terus berkembang dan maju dan menjadi tatapan seluruh rakyat Malaysia.

Bagi sesiapa yang sedang berada di Lembah Klang, Terengganu, Johor, Sarawak dan sabah, bolehlah menikmati siaran terbaru ini walaupun masih dalam status pratonton. Selamat menonton!

P/s : Sokonglah siaran orang kita! ^^,

20 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger