Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

27 Maut Nahas Bas di Cameron Highlands

Posted by Ahsfantasy Ryu Isnin, Disember 20 12 Buah Fikiran Pengunjung

Nahas bas persiaran pada pagi tadi di Jalan Simpang Pulai-Cameron Highlands setakat ini telah menyebabkan 27 (9.00 P.M 20 Dis) orang maut. Bas tersebut membawa 34 orang pelancong warga Thailand dan 3 orang warga tempatan. Lihat gambar kemalangan.


Malang tidak berbau, nahas jalan raya yang melibatkan bas semakin meningkat. Pada siapa harus kita persalahkan? Alasan yang selalu kita dengar bila berlaku kemalangan?
  1. Macam mana tak berlaku kemalangan, jalan dah la bengkang bengkok, berlubang sana si pula!
  2. Pemandu mengantuklah tu, mungkin dah banyak kes-kes saman sebelum ni. Paling tak tahu nak cakap pun, ada lesen ke tidak pemandu tu!
  3. Tak fokus kepada bas atau apa jua kenderaan tapi mesti terdetik kenderaan tu yang zaman bila punya keluaran? enjin pun bunyi dah macam nak relai. Kalau nampak kereta mewah mungkin akan cakap nak test power!
  4. Undang-undang jalan raya tak ketat? Pemandu tak takut langsung? Eh, kalau saya parking tempat salah pun dah takut kena saman la!
  5. Kalau dah nak jadi tu memang tak boleh nak buat apa, kalau kita tak langgar orang, orang pula yang akan langgar kita, haish!

P/s: Anda mampu mengubahnya.

12 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger