Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Coklat Boleh Menggemukkan

Posted by Ahsfantasy Ryu Khamis, Disember 9 11 Buah Fikiran Pengunjung

Jumlah penduduk Malaysia? 28 juta. Jumlah penduduk Malaysia yang mengalami masalah kegemukan? 16.8 juta. Secara kesimpulannya, 60% rakyat malaysia mengalami masalah kegemukan. 60% tersebut termasuklah penduduk yang mempunyai berat badan berlebihan yang ideal dan obesiti.

Ya, itu hanya introduction semata-mata.

Coklat tu menggemukkan atau coklat itu tidak menggemukkan? Bagi mereka yang pening-pening lalat dan masih ragu-ragu macam saya ni, sila sahkan kesahihannya okay. I love chocolate! Mohon sangkal semua kenyataan yang menyatakan coklat itu menggemukkan.

Bicara tentang makanan yang menggemukkan, berbilion makanan boleh menggemukkan. Kuncinya, ia menggemukkan bila diambil secara berlebihan. Begitu juga tentang pemakanan coklat, ia mungkin menggemukkan; namun jika diambil secara berlebihan. Pemakanan yang sederhana dan lakukan senaman kardiavaskular adalah rahsia mengekalkan tubuh badan yang sihat.

P/s: Coklat itu menggemukkan atau tidak, anda yang tentukan. Saya tetap suka coklat!

11 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger