Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Harga Minyak Naik, Enak Jika Elaun Turut Naik

Posted by Ahsfantasy Ryu Jumaat, Disember 3 20 Buah Fikiran Pengunjung
Atas alasan kerajaan untuk menyelaraskan subsidi, kenaikan harga bagi petrol RON 95 akan mengalami kenaikan mulai tengah malam ini. Kenaikan ini dilaksanakan bagi mengurangkan jurang besar antara harga RON 95 dan RON 97 yang telahpun naik 15 Sen yang menjadikannya RM2.30 per liter pada 1 Disember lalu.

Harga petrol RON 95 mulai tengah malam ini akan naik 5 sen seliter dan menjadikan harga barunya meningkat kepada RM 1.90 per liter.

Dari November lalu harga minyak sentiasa mengejutkan kita, saya khuatir kadar bilangan rakyat yang menghidap penyakit lemah jantung di Malaysia juga turut meningkat. Saat sedang meneliti kenaikan harga petrol ini, saya tersenyum sendiri, disapa angan-angan, oh alangkah indah kalau elaun kami juga mengalami kenaikan!

P/s: Jom pergi praktikum naik basikal!

20 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger