Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Pesta Liar itu Satu Kebiasaan di Arab Saudi

Posted by Ahsfantasy Ryu Jumaat, Disember 10 9 Buah Fikiran Pengunjung
Amerika Syarikat dah tahu lama tentang perkara ni, tapi kita baru bising selepas kebocoran laman WikiLeaks. Pantas sungguh Amerika Syarikat mengintip dan menyelidiki kelemahan kita. Kalau sesulit kes pesta liar di Arab Saudi tu pun telah diketahui sekian lama, alkisah di Malaysia ni mungkin hanya di hujung jari mereka.

Merurut kabel diplomatik Amerika Syarikat, suasana malam di Arab Saudi dipenuhi aktiviti negatif termasuklah hiburan, pelacur, alkohol, dadah dan seks. Tapi segalanya berlaku dalam senyap kerana tidak dilaksanakan secara terbuka. Hal ini berlaku kerana pihak yang bertanggungjawab untuk mencegah aktiviti itu tidak berani berbuat apa-apa kerana majlis tersebut dianjurkan oleh keluarga diraja Arab Saudi.

P/s: WikiLeaks memberikan kita banyak kesedaran? Tepuk dada, tanya iman.

9 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger