Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Kemaafan adalah Dendam Terindah

Posted by Ahsfantasy Ryu Jumaat, Januari 7 27 Buah Fikiran Pengunjung

"Buat apa nak jaga hati dia, dia tu pun bukan pernah nak jaga hati kita," Okay, itu jawapan yang sangat popular sebagai tiket untuk menyakiti. Tapi kalau berterusan macam tu, sampai bila segala kesakitan yang sengaja diadakan itu harus berulang kali menyakiti? Ya, kita bukan budak tadika nak saling jelir lidah untuk puaskan hati masing-masing. Tapi sabar tu indah bukan?


Nak jaga hati orang, bukan suatu perkara yang mudah namun harus ada timbang rasa dan kepercayaan. Terkadangdek kerana ingin menjaga hati seseorang, kita telah menyakiti yang lain tanpa sengaja. Ya, kita bukan manusia yang serba sempurna pada gerak diri untuk menyenangkan semua tapi seharusnya kita bijak menghalusi dan cuba untuk melakukan yang terbaik buat semua.

P/s: Saya sedang cuba untuk tidak menyakiti walaupun hati ini remuk diperlakukan sedemikian rupa. Kemaafan adalah dendam yang terindah, saya pasti.

27 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger