Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Keputusan Perlawanan Akhir Piala FA 2011

Posted by Ahsfantasy Ryu Ahad, Jun 12 18 Buah Fikiran Pengunjung
Mula-mula tengok juga perlawanan ni, semangat kenegerian tu tinggi. Tak minat bola pun, dek kerana orang sendiri yang bertarung, menghadap juga TV. Demimu Kelantanku. Dari mula perlawanan dah mula tak sedap hati. Bila sepakan kaki kiri Nurul tu dah menghasilkan gol pada minit ke-80 tu pun masih rasa tak selesa. Apatah lagi bila Daudsu menanduk masuk gol sendiri pada saat-saat terakhir, minit ke-98 tu babe! Mulut mula nak jadi tak cun. 

Memang saya masuk tidur la, tengok gaya perlawanan pun bukan makin sengit, tapi makin senyek. Masa tambahan tu malas dah nak layan, duk layan feel nak lena  pula. Tiba-tiba kawan text kata Terengganu jaringkan gol lagi. Oh, Ahmad Nordin jadi wira saat ke-110! Sampai tamat perlawanan, keputusan terikat Terengganu 2 - 1 Kelantan. Tahniah buat negeri jiran, kejayaan berpihak kepada kalian. Please try again Kelantan, penyokongmu ini tak jemu menyokong kalau kalian tak main macam lembu. 

P/s: Kelantan dah menang bilangan penonton di stadium. Kelantan dah menjaringkan 2 gol manakala Terengganu pula menjaringkan 1 gol, tapi kemenangan tak berpihak kepada Kelantan atas faktor-faktor yang memang mereka tak nak elak. Sekian.

18 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger