Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Edisi Mengarut: Analisa Kejatuhan Cinta

Posted by Ahsfantasy Ryu Jumaat, April 6 15 Buah Fikiran Pengunjung
Ini bukan kes cinta yang tercicir, cuma kes jatuh cinta; jatuh hati. Bunga cinta tu akan menjadi harum bila berputik pada keadaan, pemilik dan masa yang tepat. Bila mula rasa hampir jatuh cinta, selidiki dahulu siapa dia, si cinta hati kita. 

Perempuan mudah perasan, itu saya akui. Bila orang mula ambil berat sedikit, mula lakar angan-angan, perasan sediri. Eh, ini bukan golongan perempuan sahaja, lelaki pun lagilah kuat perasan. Orang bertanya khabar kita, orang tolong waktu kita susah, orang ada bila kita memerlukan; itu manis. Boleh membuat kita jatuh cinta.

Tapi tolong jangan cepat perasan. Tolong. Kalau memang dia buat semuatu hanya untuk kita, ada juga rasional kita jatuh cinta pada dia sebab dia mungkin menyimpan perasaan terhadap kita. Tapi kalau memang perangai dia macam tu, bukankah sengsara? Syok sendiri.

P/s: Camping pengakap lagi 4 hari bermula hari ini! Yahoo!

15 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger