Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Larian Ekiden Kali Ke-7 Peringkat Antarabangsa 2012

Posted by Ahsfantasy Ryu Rabu, Mei 30 21 Buah Fikiran Pengunjung
Putrajaya, larian ekiden, cheras, international youth centre
26 dan 27 Mei yang telah menyakitkan pinggang. Lepas menghabiskan kertas terakhir pada 24 Mei, rehat sempena hari jadi yang ke-20 pada 25 Mei, kemudian 26 Mei bergerak ke Cheras dengan 5 pasukan pelari Ekiden. Eh, ada kesilapan angka! Bukan yang ke-20, lebih sedikit. Sampai sana petang tu, bermalam di International Youth Centre, Cheras. Rehat-rehat dan tak ada masa nak layan K-Pop atau apa-apa benda yang merapu-rapu di sekitarnya.
Putrajaya, larian ekiden, cheras, international youth centre

Awal pagi bergerak naik bas menuju ke Putrajaya, subuh di Masjid Besi kejap lepas tu terus gerak ke stesen Ekiden masing-masing. Alhamdulillah semuanya dapat sijil dan pingat. Bila dah seronok dapat top-20 tu dah lupa nak cooling down. Memang habuannya sakit badanlah. 

Putrajaya, larian ekiden, cheras, international youth centre
Keputusan Larian:
  1. IPGKTAA  Team 1 : men's open - Azan, Bidin, Yo, Sebu,  Aidil -  no.17 
  2. IPGKTAA  Team 2 : men's open - Abu, Ai, Roy, Fet n Jimmy - no.16 
  3. IPGKTAA  Team 3 : mixed team - Najib, Siew Yik, Soleh, Yi Lin, Akmal -  no.27 
  4. IPGKTAA  Team 4 : mixed team - Rey Zern, Ponmalar, Faisal, Yap, Han Yong - no.23 
  5. IPGKTAA  Team 5 : women's open - AnemKiwi, CikGadisWatakBulat, Nazwa, IekaAbid - no.14 
Tengah hari bergerak semula ke Cheras, kemas barang lepas tu terus pulang ke Pahang. 28 Mei selamat tiba di Kelantan. Insyaallah akan berada di kampung tercinta sehingga 1 Jun nanti.
  • 2 Jun - 8 Jun 2012 [Latihan Pusat untuk peserta KAGUM]
  • 9 Jun - 15 Jun 2012 [Karnival Guru-Guru Malaysia (KAGUM)]

Cuti yang sarat dengan kalung musafir. Memandangkan ini tahun terakhir bergelar pelajar institusi, maka saat ini merupakan ambang untuk bersama rakan-rakan. Esok nanti entah tercampak ke mana. Nikmati hidup yang sementara, tapi Tuhan jangan dilupa.

P/s: Larian Ekiden merupakan larian jarak jauh berganti-ganti. Larian Ekiden pertama ialah larian yang dianjurkan di Jepun seawal tahun 1917.

21 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger