Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Bila Cinta Yang Kau Puja Mengundang Celaka

Posted by Ahsfantasy Ryu Sabtu, Jun 16 24 Buah Fikiran Pengunjung
Bila orang yang sayang kau kata dia cinta, kau bangkitkan cereka jadikan semuanya cela. Walau dia sayang kau bagai nak gila, kau kata semua itu sandiwara semata. Bukan sahaja sayang dia yang kau persia, bahkan segala tentang dia juga turut kau hina.
Tapi bila sampai masa orang yang kau sayang kata dia cinta. Kau kata dia setia walau dia nyata main kayu tiga. Dalam kau tak duga, mungkin juga empat, lima. Kau butakan semua, konon dialah dewa; yang akan kau selalu puja dan cerita. Konon hanya dengan dia kau akan selalu gembira. Dia selalu buat kau ketawa dan mengusir duka. 

Lihat sahaja semalam cerita, apa tidak cukup untuk buat kau buka mata? Apa kau masih kabur teraba-raba dek terbelit kata? Apa engkau masih perlukan dia untuk kau kikis harta? Mohon ingat, kau bukan tak punya apa-apa. Apa kau tidak sayangkan jasad dan jiwa sendiri, wahai permata jiwa?

Apa tidak kau tahu, itu semua mengundang celaka? 

P/s: Biar aku pemerhati sahaja. Biar?

24 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger