Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Permohonan Ke Sekolah Seni Malaysia 2012

Posted by Ahsfantasy Ryu Sabtu, Jun 2 14 Buah Fikiran Pengunjung
Rasa macam adik beradik-katak yang hidup bawah tempurung. Sekolah Seni Malaysia? Setelah hampir 5 tahun beroperasi, saya baru perasan tentang kewujudan sekolah ini. Mungkin sebab saya kurang berseni dan perkembangan seni dalam minda saya kurang aktif. Buat masa ni ada dua buah Sekolah Seni Malaysia iaitu di Johor Bahru dan Kuching.

Sekolah ini menempatkan murid-murid lepasan UPSR bertujuan memperkembangkan potensi seni murid dalam usaha mencapai kecemerlangan akademik dan sahsiah seiring dengan bakat dan potensi seni murid. Maknanya kalau seni A, moral atau agama juga A lah kan? Macam-macam jenis aliran sekaran ada untuk murid-murid lepasan sekolah rendah. Bagi ibu bapa yang berminat dengan sekolah ni, sila mohon di http://apps.moe.gov.my/essem/permohonan/.   

Syarat Kemasukan

1.
Warganegara Malaysia
2.
Berbakat dan berpotensi dalam mana-mana bidang kesenian berikut:
(seni visual/seni tari/seni muzik/seni teater)
3.
Tidak Cacat
4.
Lulus Uji Bakat
5.
Memperoleh keputusan dengan minimum 3B atau setara dalam Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) tahun 2012

14 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger