Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Bila Kau Sayang Dia, Sayang

Posted by Ahsfantasy Ryu Jumaat, Jun 1 14 Buah Fikiran Pengunjung
Sayang, bila kau sayang dia, kau takkan biarkan dia jalan menyimpang saat kau tahu jalan yang lurus itu menghala ke arah mana. Tidak akan. Tuju. Berapa juta detik lagi ingin kau tunggu untuk dia tahu tentang apa yang ingin kau tuju? Mungkin apa yang kau perkata nanti nak seenak keju, mungkin juga bagi dia sekeji hempedu. 
Tapi sampai bila lagi rasa bersalah itu ingin kau pangku, kelak nanti tak ada ruang untuk kau dan kau akan terduduk kaku menyesal tak menentu. Engkau diberi waktu, tapi langkah kau layu lemah yakini Dia yang satu. Kau mula jalan seribu batu, pura-pura tidak tahu-menahu. Saat kau fikir mereka tidak akan hidu, saat itu jugalah mereka mula menyoal bertalu hingga buat kau tertunduk menelan malu.

Dia sayang kau, tapi bagaimana sayang itu, dia tidak tahu. 

P/s: Bila sayang, kau harus jadi berani.

14 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger