Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Bersih Sah; Perhimpunan Bersih Bukan Perhimpunan Haram

Posted by Ahsfantasy Ryu Selasa, Julai 24 8 Buah Fikiran Pengunjung
Sambil-sambil nak tunggu Asar selepas habis kuliah petang tadi, jenguk Malaysia Kini dan Harian Metro atas talian. Kalau nak harap input isu semasa daripada kaca televisyen memang tak sempat, jarang sangat jenguk bilik multimedia di asrama tu.


Tengah melayan Malaysia Kini, saya tertarik dengan coretan ini, "Mahkamah Putuskan BERSIH Entiti Yang Sah".  Entiti bermaksud 'sesuatu yang mempunyai kewujudannya tersendiri'. Sebagaimana yang diketahui umum, sebelum ini Datuk Seri Hishammuddin Hussein telah mengisytiharkan 14 jawatankuasa Bersih merupakan gabungan haram. Pengharaman sebenarnya tidak boleh diperkata sewenang-wenangnya kerana perbuatan ini boleh dianggap sebagai mencabuli hak yang dijamin di bawah Perlembagaan Persekutuan. 

“Bersahurlah, sesungguhnya pada sahur itu ada keberkatan”. (Riwayat al-Bukhari dan Muslim)

Tepuk dada, tanya iman. Malas nak hurai panjanglah. Jom tidur, esok pagi jangan lupa sahur.  Kalau nak tahu lebih lanjut, intai di http://www.malaysiakini.com/news/204461.

8 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger