Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

31 Ogos 2012 - Tahun Ke-55 Kemerdekaan !

Posted by Ahsfantasy Ryu Jumaat, Ogos 31 12 Buah Fikiran Pengunjung
Jangan tak sedar bahawasanya hari ini merupakan hari ulang tahun ke-55 kemerdekaan Tanah Melayu kita. Lupakan seketika mulut sumbing yang mengatakan bahawa Tanah Melayu tak pernah di jajah sedang minda kita telah banyak serong terjajah. Mohon kepada Tuhan semoga tanah tumpah darah ini akan maju, harmoni, selamat, aman, dan tenteram dalam lindungan rahmatNya. Ayuh bebaskan jiwa-jiwa yang terjajah, jom kembali kepada Tuhan, sesungguhnya aturan Dialah yang terbaik antara sekalian akal manusia yang angkuh, riak dan sombong.


“Kita dahulunya adalah kaum yang hina, Allah telah memuliakan kita dengan Islam, andainya kita mencari kemuliaan selain dari apa yang telah Allah muliakan kita dengannya maka kita akan dihina oleh Allah.” (Riwayat ini sanadnya dinilai sahih oleh al-Hakim dan disokong oleh al-Zahabi, lihat: Al-Mustadrak, 1/237, Beirut: Dar al-Ma’rifah).


P/s: Allahuakbar, Allah maha besar !

12 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger