Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Logo Baharu Institut Pendidikan Guru (IPG) 2012

Posted by Ahsfantasy Ryu Ahad, Oktober 7 15 Buah Fikiran Pengunjung
Minggu lepas bertungkus lumus bersama-sama rakan seunit untuk menerbitkan buku Prosiding Kajian Tindakan selepas selesai Seminar Pembentangan Kajian Tindakan. Untuk mendapatkan kod ISSBN dan pengiktirafan daripada Perpustakaan Negara, pemohon perlu hantar borang permohonan dan salinan muka depan buku yang ingin diterbitkan. Tugas saya ialah menyediakan ilustrasi muka depan buku. Semasa nak hantar kepada Timbalan Pengarah untuk tujuan pengesahan dan kelulusan tu pegawai grafik tegur tentang penggunaan logo. Logo yang saya gunakan itu dikatanya logo lama

Beza Antara Logo Lama dan Logo Baharu
Tidaklah jauh bezanya. Tetap juga guna bentuk 'G', cuma globe di tengah-tengah huruf 'G' yang memaparkan peta Malaysia tu ditukarkan kepada peta yang lebih meluas. 

Malu sendiri bila terlepas pandang tentang hal ini. Tapi biasanya belajar daripada kesilapan tu lebih mendalam kesannya. Insyaallah kemudian hari saya akan lebih peka. Mujur pegawai tu tegur seawal proses memohon. Jika tidak, memang tampak nyata kecacatan kerja dan tandus cakna.

Logo Rasmi IPG, Logo IPG, Logo baru ipg, logo baharu ipg
Logo Baharu IPG

15 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger