Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Dia dan Kecewa Milik Dia

Posted by Ahsfantasy Ryu Isnin, November 12 3 Buah Fikiran Pengunjung
Makin dia jalani hidup, makin dia mengenali. Dia mula kenal erti badai dan benteng; badai yang hampir memusnahkan dia dan benteng yang hampir dia musnahkan. Dia terlalu sibuk dengan sesuatu yang sia-sia sehingga jiwa dia suramkan nilainya. Memang dia pendosa dan dia telah banyak melaku murka. Bukan dia agungkan kalimat "manusia biasa yang tak terlepas daripada dosa" yang selalu buat manusia selesa, bukan.

Dia cuba menghimpun segala rasa meski ada sisa yang buat dia seksa. Dia simpan dalam kotak masa dengan balutan yang sempurna. Dia cuba lari daripada semua dan kembali mencari arah bergantung setia. Dia lagi sibuk membaiki jiwa yang sering menjadi bahan perkosa. Moga dia sedar tentang apa yang dia ada, tanpa dia yakin bahawa esok masih ada meski hanya dengan sekelumit penantian. Kejar sesuatu yang sia-sia akan selalu buat kita kecewa. Mengorak langkah menuju Tuhan.

P/s: Dia tidak akan pernah sesal dengan apa yang dia tinggalkan.

3 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger