Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Dia Selalu Jadi Mangsa Penghakiman

Posted by Ahsfantasy Ryu Jumaat, November 2 12 Buah Fikiran Pengunjung
Dia memang selalu terbuka untuk menjadi mangsa. Selalu dia dihukum tanpa soal dan usul periksa. Memang terkadang dia nampak derhaka, tapi itu bukan yang dia minta. Teguh dia bersuara perjuang apa yang dia jaga hingga akhirnya dia bermuram durja saat jiwa dia tak diselam semua. Apa yang dia bawa nampak runtuh belaka saat dia terjelepok sambil mengurut dada. Air mata yang dia seka sesekali tumpah saat dia leka; tetap dia mengatur mara. Tapi dia tak pernah lupa; masih ada yang bersama dia; penguat jiwa dan pencampak segala rasa. Dia tahu apa yang dia ingin kerjakan. 

P/s: Dia tetap akan bangun meski berkali-kali rebah. Tidak perlulah jadi HAKIM.

12 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger