Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

'Template' Blog yang Comel, Kacak, dan Cantik

Posted by Ahsfantasy Ryu Selasa, November 20 12 Buah Fikiran Pengunjung
blog cik gadis, blog pink, blog cantik, ieyda achieda, blog perempuan, template ladies
Bermain dengan kod-kod HTML ni selalunya akan jadi hiburan pada masa lapang saya. Seronok bila kod yang kita susun tu menghasilkan paparan dan aplikasi seperti yang kita harapkan. Tapi kalau asyik-asyik broken, memang rambut boleh terpacak dan jiwa boleh remuk. Perihal template ni, memang saya suka jenguk:
  1. Btemplates;
  2. Blogskins;
  3. Ipietoon;
  4. Eblogtemplates;
  5. Dhetemplate;
  6. IDBlogtemplates.
Kebiasaannya kalau untuk template yang nak kelihatan profesional, orang akan terjah Btemplates, tapi kalau gadis-gadis comel, adik-adik sekolah akan cenderung untuk teroka Blogskins. Tak perlu bimbang tengtang warna dan susunan. Warna kita boleh ubah, susunan pun kita boleh susun semula. Dengan syarat kena rajin tilik kod HTML. 

blog cik gadis, blog hijau,ieyda achieda, blog cantik, blog perempuan, template ladies
Ni template blog Cik Gadis yang saya tukar kepada warna hijau. Mengamuk sakan dia tengok. Bukan apa, cuma nak bagitahu, warna bukan menjadi satu masalah. Kadang-kadang kita suka dengan sesuatu design, tapi rasa tak ngam dengan warna, kan? jangan risau, boleh ubah. Boleh.

P/s: Kalau ada nak kongsikan pautan blog atau website template yang menarik, tinggalkan komen.

12 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger