Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Umran Samsudin - IPTAA Dalam Kenangan

Posted by Ahsfantasy Ryu Isnin, Februari 25 8 Buah Fikiran Pengunjung

Orang kata, bila ada dalam genggaman, tak adanya nak termimpi-mimpi. Tapi bila dah berjauhan, boleh tahan juga rindunya. Tiga bulan meninggalkan bumi Afzan (IPG Kampus Tengku Ampuan Afzan). Bukan rindu nak pulang atau kembali ke sana, tapi rindu kenangan-kenangan yang tercipta. Lima tahun lima bulan menyemai segala rasa, dan kini masa untuk menganjak ke lembah dewasa. Terima kasih atas segala jasa, warga Afzan tercinta.

IPTAA dalam kenangan,
kasih sayang kemesraan,
jasa bakti yang dicurahkan,
tak mungkin dilupakan.

Sungguh indah alam perguruan,
tuntut ilmu pendidikan,
bakal guru gigih mulia,
sihat cergas sempurna.

Demi masa hadapan,
saat ketika untuk berpisah,
rindu rakan seperjuangan,
tunaikan baktimu.

IPTAA dalam kenangan,
kekal dalam ingatan.


P/s: Lagu ciptaan Encik Umran ni memang dah lama berhantu dalam lubuk jiwa. Terima kasih, Tuhan atas anugerah perjalanan yang indah.

8 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger