Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Jangan Takut pada Musuh yang Menyerang

Posted by Ahsfantasy Ryu Ahad, Disember 5 13 Buah Fikiran Pengunjung
Mempunyai seorang musuh pun sudah dilihat terlalu ramai namun kita tak mampu nak memaksa seseorang untuk tidak memusuhi kita selain mencuba untuk melalukan yang terbaik untuk segalanya. Namun inilah hakikatnya, kita tak mampu untuk memenuhi kehendak hati semua orang. Sedangkan nabi yang serba sempurna pun tetap ada yang memusuhinya, inikan pula kita yang serba kekurangan.

Beberapa minit yang lalu, Abang Adha mengingatkan saya tentang kata-kata yang diagungkan oleh Jeneral Alvaro; "Jangan takut pada musuh yang menyerang kita, tapi takutlah pada kawan yang mengampu kita". Terkadang kita terlalu gagah untuk melawan musuh, namun akhirnya tersungkur angkara kawan sendiri. Ada ketika kita terbunuh dalam kepercayaan, percaya atau tidak, itu tetap kenyataan.

P/s: Gunting dalam lipatan, please say no!

13 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger