Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Kes Sakineh dihukum Rejam Sampai Mati

Posted by Ahsfantasy Ryu Isnin, Disember 13 24 Buah Fikiran Pengunjung
Kisah yang seingat saya hangat diperkatakan sejak saya dibangku sekolah lagi. Tentang Sakineh Mohammedi Ashtiani yang dikenakan hukuman rejam sampai mati atas kesalahan berzina. Bukan itu sahaja, wanita ini juga telah membantu seorang lelaki yang dikenali sebagai Isa Taheriuntuk membunuh suaminya sendiri, sememangnya kejam.

Ramai yang panas punggung bangun membantah keputusan penghakiman Iran itu terutamanya negara-negara Barat. Eh Barat, kalian sepatutnya lebih peka dalam membantu kekejaman Israel ke atas orang-orang palestine yang tak bersalah tu!

Pada saya, jika sah pertuduhan tersebut dengan memenuhi syarat-syarat yang telah ditetapkan seperti mempunyai saksi yang adil dan sebagainya dan memang Puan Sakineh didapati bersalah, pedulikan semua suara musuh-musuh laknatullah itu, ayuh laksanakan apa yang sepatutnya.

Mengapa nak diturutkan Barat tu, apa dalam kehidupan mereka ada istilah zina? Pencipta kita sudah menyatakan segalanya tentang hukuman zina iaitu rejam sampai mati bagi mereka yang sudah berkahwin dan bagi mereka yang belum berkahwin dikenakan sebatan sebanyak 100 kali. Allah melarang kita untuk merasa simpati dalam menegakkan hukumNya.

Seandainya hukum Pencipta Manusia ini dilaksanakan di Malaysia sejak dulu, rasanya negara tidak perlu banyak berbelanja menaja sana sini terutamanya pembinaan Sekolah Harapan untuk menempatkan pelajar yang hamil di luar nikah itu! Hukum ini cukup memberi pengajaran bila berlaku di depan mata. Bukan penganiayaan, tapi penghapus dosa!

P/s: Tidak halal darah seorang muslim sekiranya murtad, berzina dan membunuh! Siapa kita untuk menentang hukum Dia sedang kita hanya si kerdil yang datang daripadaNya?

24 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger