Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Malaysia Juara Mutlak Piala AFF Suzuki 2010

Posted by Ahsfantasy Ryu Rabu, Disember 29 36 Buah Fikiran Pengunjung
Maafkan harimau wahai garuda. Laser, haiwan nujum, dukun, pawang, gadis jelita dan serbuk misteri yang kalian kecohkan itu tolong simpan sebaiknya dalam poket kalian. Semuanya tak berhasil untuk menggugat kejuaraan harimau. Waduh mas, kok penalti pun ngak berhasil jaringan? Ngapain? Memang kasihan!

Tahniah buat pemain Malaysia yang berjaya bertahan sepanjang separuh masa pertama terutamanya penjaga gawang negara, Khairul Fahmi Che Mat. Alhamdulillah Mohd Safee Sali (penjaring gol terbanyak) berjaya menjaringkan gol pada minit ke-54.

Namun Malaysia bolos 1 gol pada minit ke-71 dan 87 hasil sepakan Mohammad Nasuha dan kesilapan tandukan pemain kita. Jaringan terikat dengan (Indonesia 2 dan Malaysia 1) dengan agregat (Indonesia 2 dan Malaysia 4), sekali gus meletakkan Malaysia sebagai Juara Mutlak Piala AFF Suzuki 2010. Stadium Nasional Bukit Jalil dan Stadium Gelora Bung Karno menjadi bukti kehebatan pemain Malaysia musim ini.

Mas, gawang kamu tetap bisa ditembusi, kalian terlaser penjaga gol sendiri ya? Oh, maafkan mulut saya yang terlaser ni! Syukur, penantian lebih satu dekad tidak menghampakan. Tahniah buat semua pemain dan jurulatih Malaysia!

P/s: Sesiapa yang menantikan gaya jelita menggoda Julia Perez, sila jangan kecewa kerana dia mungkin terlelap menjelang sore tadi.

36 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger