Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Isu Laungan Azan yang Dipertikaikan Seorang Peguam Cina

Posted by Ahsfantasy Ryu Isnin, Januari 17 24 Buah Fikiran Pengunjung

Pada akhir Disember lalu yang lepas kita digemparkan dengan memorandum seorang peguam cina iaitu Ng Kian Nam bengang dengan laungan azan yang dikatakan mengganggu tidurnya. Sudahlah datang kat sini, orang bagi kerakyatan, eh pandai nak mengada-ngada pula!


Kalu rasa nak aman sangat tidur tanpa gangguan azan, sila pergi cari negara-negara jahiliyah. Rasanya kamu sebagai peguam, kamu lebih arif tentang undang-undang dan perlembagaan sesebuah negara, apatah lagi Malaysia tempat kamu mencari nafas.

Siapa tak kecewa dan marah bila orang mengeji sesuatu yang kita muliakan? Azan tu syiar islam bukan? Tambah kecewa bila ada pihak yang terlalu memberi muka dan mengikut sahaja kemahuan peguam yang jahil tentang agama kita tu. Banyak sangat dah berita tentang peguam yang cari pasal ni. Agama rasmi Malaysia itu apa? Semua sila jawab dalam hati.

P/s: Lega sikit bila dia dah minta maaf, tapi tetap gusar dengan status kemelayuan dan keislaman negara yang kian terancam.

24 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger